Ratatouille met bistrokroketjes, geitenkaas en peterseliesalsa
40 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de uien grof. Snijd de aubergine, de courgette, de paprika en de tomaten in stukjes van 2 cm. Hak 2 tenen knoflook fijn.
- Verhit in een hapjespan 3 eetlepels olijfolie. Bak de ui 1 minuut. Voeg de aubergine en de paprika toe en bak 6 minuten. Voeg de courgette en de tomaten toe en bak nogmaals 2 minuten.
- Voeg de blaadjes van de takjes tijm toe en stoof de groenten afgedekt in 15 minuten zacht en gaar.
- Bereid intussen de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn en de kappertjes grof. Rasp of pers de laatste teen knoflook. Meng de peterselie en kappertjes met de knoflook, de laatste 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.
- Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Schep de groentenstoof in een schaal. Schep er de kroketjes bij. Rasp de geitenkaas boven de groenten en serveer met de peterseliesalsa.
- Een royale schaal Provençaalse groentestoof met krokante aardappelkroketjes, oude geitenkaas en pittige peterseliesalsa.
- Tip: Geen liefhebber van geitenkaas? Verkruimeld krokant spek of geraspte oude kaas is ook heel lekker!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 625 kcal
- 36 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 60 g koolhydraten
- 11 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen